::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #FBFBFB; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #EEDCFF; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; }

Members

May 3, 2012

Kid's Pyjamas

Untuk bby Boy 


Try n error untuk projek pyjamas ni..sebenarnye suka tengok budak2 lelaki tido pakai pyjamas ni..teketek2 bontot dia..heheeh tu yang yang cuba buat jugak..sebenarnya tak susah mana nak buat cuma kene prihatin sikit je, buat pyjamas ni dapat la 3 pasang 1 untuk abang long 2 untuk adik...bile dah buat tangan tak reti nak berenti...mals nak nak beli yang ready made sebb sama jer..budak lelaki bukan ada pattern lain pun...kalo ada yang tanya tutorial atau teringin nak buat saya link kan yer..
ni pun tak buat lubang butang lagi ni..kalo kreatif lagi tambah jer desgn felt yang comey2..tapi sekarang mood malas nak potong felt...
kita sama cuba dan perbaiki mana yang perlu...
ok korang boleh tengok n baca kat e3 minah salleh ni..
Untuk Shirt boleh ikut cara dia..







***Kalau dah baca Jangan lupe Komen n Like yer..***

6 comments:

  1. http://sewing-arcade.blogspot.com/June 14, 2012 at 11:05 AM

    Assalamualaikum,
    Saya tengah jahit baju tidur my baby boy juga. Pattern untuk shirt ada tak?

    ReplyDelete
  2. pattern saya reka sendiri jer untuk my kid...saya rasa saya ada letak kan link untuk ikut cara tutorial tu...

    ReplyDelete
  3. nanti yer saya usaha carikan..sebb hari tu saYa ada simpn link dia..

    ReplyDelete
  4. Azrra,
    Thank you... I buat pola ikut baju sedia ada, cuma bab kolar dan lengan tu ada problem sikit. Google2 jumpa blog u tu yg tanya kot2 ada kan? Cute kan si tecik ni pakai pyjamas set. :)

    ReplyDelete
  5. @Norazlina Yaakop ok latu dah buat..biasala permulaan memang cam tu..tentang lengan tu..untuk buat semi bulatan ada yang guna cawan aje..kolar tu saya bukak kolar lama kemudia saya trace semula

    ReplyDelete

Tinggalkan Komen anda Disini yer

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...